Skicka pengar med Moneygram

Moneygram är en överföringstjänst för pengar som har över 200 000 ombud i hela världen. Detta är därför ett bra ombud att välja om man vill kunna skicka till många länder då det finns 190 representerade.

Att skicka pengar med Moneygram är enkelt. Du uppsöker ett av deras många kontor, exempelvis Forex. Det du ska komma ihåg att ta med dig är en korrekt ID-handling. Detta är viktigt för att transaktionen ska fungera. När du kommit till ombudet ombeds du att fylla i en blankett om överföringen och lämna ID-handlingarna för att styrka detta. Det är också nu som du betalar de pengar som ska skickas. Det tillkommer en avgift för överföringen som läggs till summan som du vill skicka. När överföringen är gjord får du ett nummer att ge till den som ska motta pengarna. Denne kan sen hämta ut pengarna inom kort.

Den som mottar pengarna skall endast ange referensnumret samt kunna visa ID. Vissa länder kräver också andra former av identifikation, men detta varierar mellan länder. Därför är det alltid bäst att kolla upp rådande regler då man besöker kontoret för att föra över pengarna.
Efter uppvisande av ID och referens nummer få man ut pengarna när man fyllt i en mottagarblankett. Pengarna som hämtas ut fås vanligen i den lokala valutan.

{ 3 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }